Hjemme-spa: Cleopatras melkebad i ulike varianter

Dronning Cleopatra av Egypt er i dag kanskje mest av alt kjent for sin vakre hud. Det sies at hennes hemmelighet var at hun tok jevnlige bad i fersk melk. Hvis du har badekar, kan du med ganske enkle midler ordne deg en velgjørende og forskjønnende behandling. Nedenfor er noen oppskrifter du kan prøve. Urter, eteriske oljer, glyserin og vitaminer fås kjøpt i de fleste apoteker og en del helsekostforretninger. Man bør være forsiktig med bruk av eteriske oljer dersom man lider av allergi, epilepsi, er gravid eller er under medisinsk behandling.

Cleopatras melkebad


Hell 4-8 dl melk i badekaret mens vannet fylles i. Kos deg i 20 minutter og skrubb deretter hele kroppen med en vaskeklut eller børste før du avslutter med en dusj. Dette er en enkel behandling som gjerne kan gjøres hver uke. Over tid gir dette en glatt, myk og fin hud.

Kamomille melkebad


Dette er en annen enkel variant av Cleopatras melkebad. Behandlingen virker beroligende og er bløtgjørende for trett og tørr hud. Du trenger:

4 kopper tørrmelk
1 kopp vann
1/2 kopp tørket kamomille eller 5 kamomille teposer

Kok opp vannet og hell det i en kopp. La kamomillen trekke i 20 minutter. Sil av væsken og ha i tørrmelken. Rør forsiktig. Helles i vannet mens badekaret fylles. Kos deg i 20 minutter og skrubb deretter hele kroppen med en vaskeklut eller børste før du avslutter med en dusj.

Aromatisk melkebad


Dette er en mer avansert variant av Cleopatras melkebad som krever litt større forberedelser. Denne oppskriften inkluderer bruk av eteriske oljer som gir sensuelle dufter og en ekstra behagelig og avslappende virkning. Du trenger:

1 egg
1/2 kopp olivenolje
2 kopper melk
1 skje glyserin
1 dråpe jasminolje (eterisk olje)
1 dråpe roseolje (eterisk olje)
6 dråper lavendelolje (eterisk olje)

Pisk sammen egg, olivenolje og glyserin. Rør mens du har i de eteriske oljene til massen får en kremaktig konsistens. Hell så i melken gradvis mens du fortsetter å piske. Når alt er godt blandet har du det i badevannet. Pass på at vannet ikke er for varmt når du har i blandingen, for da vil eggehviten skille seg. Kos deg i 20 minutter og skrubb deretter hele kroppen med en vaskeklut eller børste før du avslutter med en dusj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *