Seksti minutter omsorg og nytelse

«Havets renselsesfest» – høres det ikke fint ut? Jeg har tatt turen til Quality Hotel & Spa Holmsbu i Hurum for å se nærmere på det flunk nye anlegget. Spa er nytt for meg, og mens jeg spent venter på at det skal bli min tur, kommer den ene etter den andre ut fra behandlingskabinettene, salige i blikket.

Jeg kommer i prat med en gjeng fra Gjensidige Nor som forteller at de nå belønner seg selv med spa etter en periode med mye overtidsjobbing. De er ferdige med å hoppe i strikk, klatre i fjell og slike ting – nå vil de selv stå i sentrum og bare nyte. Dette er en ny måte å treffes på i natur-skjønne omgivelser.

En av mennene, Odd, har fått hodebunn-nakke-ryggmassasje. -Dette var mer «smooth» enn massasje hos fysioterapeuten, forteller han. Spa er på full fart

inn blant gutta også. Mens jeg er på anlegget ser jeg like mange menn som damer som er innom for behandling, og det ser ut som de synes det er like behagelig som damene.

Endelig er det min tur. Jeg blir tatt i mot av en dame som presenterer seg som Siril. Hun ønsker meg velkommen og viser meg inn i ett av de 12 kabinettene. Det er lekkert. Belysningen er behagelig – stearinlys og blomst på behandlings-benken. Benken er deilig oppvarmet. Først får jeg en polering fra topp til tå med en mineralrik algepeeling. Etter en dusj blir jeg smurt inn med en herlig, varm algeblanding som ser ut som leire. Jeg blir pakket inn i plast og får et varmt omslag som ser ut som en slags madrass. I 20-25 minutter ligger jeg der og nyter det hele til musikk av Enya. Siril gir meg drikke og passer på at jeg har det behagelig på alle mulige måter.

Jeg har det helt nydelig. Det sies at produktene som påføres ikke bare dufter godt, men at de også gjør godt. Etter en stund kjenner jeg at det begynner å prikle i huden, og jeg nyter noen minutter til med stillhet før jeg pakkes ut og blir sendt i dusjen igjen. Behandlingen avsluttes med at jeg blir smurt inn med en deilig bodylotion.


Etter å ha vært gjennom Havets renselsesfest, som behandlingen heter, blir jeg vist inn i et hvilerom med to liggestoler og en gedigen utsikt mot havet. Det er så lekkert det hele! Jeg kjenner roen sige på. Denne gangen dro jeg alene hit, men jeg føler at jeg gjerne ville delt opplevelsen med noen andre. Et opphold på hotellet med utprøving av alle de andre lekre fasilitetene, mat og vin hadde gjort susen. Kanskje jeg spør en venninne neste gang, eller kanskje det aller beste er å dra hit sammen med en spesiell person som en virkelig liker å oppleve nye ting sammen med.

I følge daglig leder ved Holmsbu, Anita Winther, er det nemlig mange par som kommer for å nyte tid og opplevelser sammen spesielt i helgene, mens det i uka hovedsakelig er konferansegjester som nyter det lekre anlegget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *